Si po bëhet gati Europa për rihapjen dhe te dal nga karantina/ Shteti i parë që nis është…

Pasi izolimit dhe karantines pritet qe ne Europe disa shtete te fillojne te hapen pak nga pak pershkak se duhet qe te filloj ndryshimi.

Austria po bene planin e ri per te dalur nga karantina dhe per te hapur dyqanet.

Ky vend do e nisë me dyqanet e vogla fillimisht më 14 prill, kurse qendrat tregtare do hapen më 1 maj.

Hotelet dhe restorantet do hapen në mes të majit. Shkollat do jenë të mbyllura deri në mes të majit dhe aktivitetet e mëdha publike do ndalohen deri në fund të qershorit.Keshtu pritet te hapen dhe shtete te tjera.

Danimarka planifikon po ashtu që të heqë kufizimet pas Pashkëve, por kërkon nga njerëzit që të shmangin turmat në trena dhe autobusë.

Ndërkohë Gjermania synon të hapë shkollat në baza rajonesh. Po ashtu nëse niveli i infeksioneve mbetet i ulët, Gjermania do të hapë edhe restorantet dhe dyqanet, por numri i personave brenda do jetë i limituar.

Në Itali, autoritetet kanë nisur të flasin për një fazë të dytë, kur do të bashkëjetohet me virusin duke mbajtur maska dhe kryer më shumë testime.

Në Spanjë pritet që të rifillohet puna edhe në disa sektorë joesencialë pas Pashkëvë.

Keto jane ende plane qe keshtu pritet ne ditet ne vazhdim te shikojme se cdo behet.