Ja sa shpejt perhapet Koronavirusi.Cfare duhet te beni qe te shpetoni nga infektimi.Video

Specialisti i famshëm i sëmundjeve infektive të Policlinico San Martino, Matteo Bassetti, postoi nje video menjeher ne Facebook për të përhapur një video shpjeguese se si ndodh infeksioni koronavirus. Javët e fundit ne kemi qenë të bombarduar me lajme në lidhje me përhapjen e Covid-19, një mijë mendime dhe këshilla për të mos u infektuar.

Midis ekspertëve që ndryshojnë mendim dhe supozohet të jenë të tillë, ngatërrimi shpesh është krijuar tek qytetarët e zakonshëm. Forca e figurave mund të shpjegojë më shumë se një mijë fjalë, kështu që këtu eksperimenti i Bassetti ka goditur në shenjë.

Në videon e shpërndarë nga në Facebook, unë shoh se sa e lehtë është të infektoheni me virusin SarsCov-2. Agresiviteti i patogjenit dhe aftësia e tij për t’i rezistuar sipërfaqeve, krijon një pasazh kaq të shpejtë midis njerëzve saqë as nuk e kuptojnë atë. Në imazhe duket qarte që është shumë i vështirë për t’u bllokuar mund të nxitet nga një teshtimë.

Nga prekja me duar, deri në përdorimin e telefonit, deri në një mbështetje të thjeshtë në një karrige. Gjithçka lejon që koronavirusi të kalojë nga një person te tjetri, padyshim përmes prekjes së paditur të hundës, syve apo fytyrës në përgjithësi.

Për të parandaluar të gjitha këto, përveç distancës themelore sociale, theksohet rëndësia e pastrimit të duarve me xhel alkoolik ose sapun dhe ujë, si dhe përdorimi i maskave.

Video