Gjermania planifikon t’i kthehet jetës normale me 19 prill, ja cili është plani i saj

Sipas te famshmes ‘Reuters’, Gjermania ka hartuar plane per te perfunduar izolimin pas dates 19 prill.

Masat qe ka hartuar Gjermania perfshijne nje liste te tille si detyrimet per te vendosur maskat, kufizimet ne grumbullime dhe me kryesorja gjurmimet e shpejta te zinxhirit te infektimit.

Keshtu qeveritaret e larte gjermane me keto masa mendojne se mund te rikthehen ne normalitet dhe izolimi i tyre mund te perfundoje gjate ketij muaji.

Sipas Ministrise se Brendshme, qe Reuters e ka pare masat qe ata kane propozuar per te ndermarre do te jete te mjaftueshme qe numri i njerezve te infektuar te arrij nga nje person tek me pak se nje tjeter. Ne kete stad me pas do te lejohet qe jeta gradualisht te kthehet ne normalitet.

Plani perfshin regjistrimin e personave te kontaktit te te infektuarve pra te gjurmohen 80% e personave te kontaktuar ne 14 oret e fundit te secilit pacient me Covid-19.

Rrjedhimisht, m masat e marra parashikohet edhe qe te rihapen shkollat dhe te fillojne “Te relaksohen” kontrollet strikte ne kufij.