Shikoni pulën e rrallë me 4 këmbë që të gjitha pulat e tjera e kanë zili. Foto

Nje pule e rralle me kater kembe eshte shpetuar nga ngacmimet e pulave te tjere duke qene se eshte ndryshe nga ata.

Pronarja Jess Leeming vuri re se pula e vecante me 4 kembe qe ajo kishte ne ferme, ngacohej shpesh ne grup nga pulat e tjera dhe ajo rrezikonte infeksionin ne shtyllen kurrizore ku ata e pickonin.

Ky rast i rralle shpjegohet me nje gjende te quajtur polimelia e ben te rriten nje ose disa gjymtyre shtese duke prekur edhe njerezit.

Pules se gjore iu vu re nje plage e madhe ne fundit e shtylles kurrizore qe i ishte goditur vazhdimisht dhe zonja Leeming kerkonte nje zgjidhje per te per ta larguar nga sulmet e vazhdueshme.

“Pulat kanë një tendencë për të goditur çdo gjë të ndryshme apo të re”, tha ajo për Daily Mail Australia, duke shtuar se palët shtesë të këmbëve që vareshin nga pjesa e pasme nuk dukej se e shqetësonin pulën.


“Megjithëse nuk jemi të sigurt nëse sistemet e saj të brendshme do të jenë në gjendje të lëshojnë vezët,”
tha zonja Lemming.

Keshtu menjehere pas njoftmit te bere nje fshatar e mori duke e shpetuar nga ngacmimi dhe rikthimi ne jete te qete