Ja 5 arsyet e forta përse burrat që tradhtojnë nuk e lënë gruan e tyre te ligjshme

Vazhdimësia e një martese këto kohë me sa duket nuk është një detyrë e lehtë për disa njerëz.

Sipas statistikave, midis cifteve që nuk tradhtojnë, gjysma e tyre thellë thellë dëshiron ta bëjë këtë dhe kjo mundet vetëm nëse tradhtarët janë të sigurtë se do mbetet sekret. Natyrisht, ka një përqindje të vogël të çifteve besnikë dhe të lumtur, por sot ne nuk do t`iu referohemi atyre.

A ju ka shkuar ndonjëherë në mendje se pse burrat e martuar që tradhëtojnë, rrallë herë e lënë gruan e tyre të ligjshme? Këto mund të jenë 5 arsyet më të zakonshme!

Se pari, burri vlerëson rehatinë më shumë se cdo gje! Kjo eshte e verteta se gruaja e njeh burrin më shumë se cdokush. Ai kur vjen ne shtëpi është vetvetja dhe ndihet rehat aty sepse ka gruan qe kujdeset per shtepine dhe ka femijet. Ne kete gje “perfekte” ai ka edhe te dashuren ndonjehere por nuk ka ndermend te ndryshoje gje.

Se dyti, mashkulli kerkon nje shkeputje nha jeta familjare duke u lidhur me nje femer tjeter. Ky rast i referohet kesaj lidhje jashte martese si ‘arratisje’ pa pasoja serioze. Burri kerkon gjera te reaja do te ndihet me i ri e burreror duke gjetur nje shoqe. Gjithsesi kjo nuk e justfikon pabesine.

Se treti, eshte arsyeja sepse nese do te linte gruan ai e kupton se divorci do t`i kushtoje. Divorci dihet se eshte i dhimbshem, i shtrenjte nga te gjitha pikepamjet dhe gjthashtu perfshin ndarjen e pronave dhe te femijeve. Burri jo besnik mendon se kjo nuk ia vlen te prishin rehatine qe kane ne cdo marredhenie.

Se katerti del se ata e duan ende gruan. Megjithse pabesia dhe dashura kurre nuk mund te rrine bashke, nje burre jo besnik justifikohet duke thene se ‘te gjitheve na ka ndodhur te lendojme dike qe duam’.

Arsyeja e peste eshte ‘per te miren e femijeve’. Burrat e pabese qendrojne me gruan e tyre te ligjshme qe femijet t`i rrisin ne nje familje “tradicionale”.
Mirepo baba i mire mund te jesh edhe pas divorcit por kjo e femijeve eshte argumenti me i forte qe perdoret.

Madje shumica e tradhetareve jetojne ne imagjinaten e tyre dhe sjellja e tyre justifikohet pasi ‘Ata bejne si shoket e tyre se eshte e natyrshme ne nje njeri’.
Ky eshte i gjithe problem, mos komunikimi i duhur dhe mbajtja e distancave te con drejt tradhetise. Ndersa kur ne cift diskutohet per cdo gje rritet lumturia dhe humbet dyshimi.

Por kur tradhetia ka ndodhur, tradhetari duhet te jete aq burre sa ta pranoje.