Greqia sapo publikoi planin: Ja kur do hapen shkollat, kafenetë, dhe hotelet!

Greqia ka prezantuar tanimë planin e hapjes, pasi është izoluar tërësisht nga koronavirusi si mbi 200 vende të botës.

Sipas këtij plani, në datë 4 maj është faza e parë e rihapjes dhe gjithashtu edhe qytetarët nisur nga kjo datë nuk do të duhet të kërkojnë më autorizim për të lënë shtëpitë.

Por ne kete hapje po ashtu në këtë datë, do të lejohen edhe dyqanet e parukeritë të hapen.

Keshtu lajmi gezuar me sa duket per te gjithe, pasi ne datat 11- 18 maj janë datat kur do të hapen për herë të parë pas mbylljes edhe kafet, baret dhe restoranet. Por po ashtu edhe institucionet arsimore si shkolla dhe universitete do hapen ne keto data.

Kurse hotelet do të hapen të fundit me 15 qershor.