Disa kompani rinisin fluturimet, dalin dhe kushtet se si do te udhetoni

Disa fluturime kane nisur qe kete muaj dhe ne to ka qene e detyrueshme mbajtja e maskave gjate tere udhetimit. Njera nga kompanite qe e ka demostruar kete ka qene Wizzair e cila ka pasur fluturime me Austrine dhe Britanine e Madhe me drejtim Vjenen dhe Londren.

Edhe pse 90% e fluturime nderkombetare tashme jane anulluar, kompani te ndryshme boterore shpresoj qe te rinisin aktivitetin gradualisht qe kete muaj.

Keshtu qe nga dita e hene kompania Delta e ben te detyrueshme mbajtjes e maskave qysh ne hyrje te aeroportit e vazhdimisht edhe ne fluturim. Te njejten gje kane kerkuar edhe kompani te tjera si American Airlines dhe United se do te njoftojne edhe pasagjeret por edhe ekuipazhin se masat e sigurise do te jene mbajtja e maskave dhe dorezat vazhdimisht.

Mbajtja e maskave madje sugjerohet edhe nga shoqata nderkombetare e transportit ajror si nje mase e perkohshme qe synon paqen apo qetesine mendore te klientit. Por ka edhe vende si Australia ku nuk kërkohet mbajtja e maskave, por se do të mjaftohen me zbatimin e rregullit të distancimit social në avionë.

Ndër masat e tjera që do të merren janë dezinfektimi i zonave më të frekuentuara në aeroport, dhe reduktimi i numrit të pasagjerëve në avionë, te cileve nder masa te tjera do inkurajohen gjithashtu të marrin ushqim e pije të paketuara në mënyrë që të minimizojnë kontaktet.