Zonjën e madhe Merkel e ka kafshuar papagalli/ Ja si është gjendja e saj shëndetësore…

Angela Merkel u përpoq të tregonte ndjenjat e saj miqcsore me kafshët disa ditë para se të hapen qendrat e votimit në Gjermani për zgjedhjen e zëvendësuesit të saj, pas një mandati 14-vjeçar.

Kancelarja, e cila po bën turneun e saj të lamtumirës në zonën e saj zgjedhore, Mecklenburg-Pomerania, duke mbështetur kandidatin e saj Georg Gooder, ishte në një park zogjsh, ditën e djeshme (23 shtator).

Para kamerave ajo filloi të ushqejë me gëzim një tufë papagallësh. Oferta ishte mjaft e parezistueshme për zogjtë dhe të paktën 10 prej tyre e rrethuan.