Zbulohet raporti tronditës i inteligjencës gjermane, si e infektoi Kina qëllimisht gjithë botën

Nje raport qe eshte publikuar koheve te fundit ka habitur te gjithe pasi ka zbardhur nje bisede te bere muajin Janar, ku presidenti i Kines i kerkon Drejtorit te Pergjithshem te OBSH, qe te vonoje paralajmerimin global mbi kecenimin nga COVID-19.

Gazeta gjermane “Der Spiegel” i ka publikuar akuzat e renda ne fundjave dhe nuk ka harruar te permendi te dhena nga Sherbimi Federal i Inteligjences i quajtur BND.

Bnd e ka treguar se ne 21 Janar lideri i Kines XiJinping ka kerkuar shefit te OBSH qe te mos e publikoje si informacionin se COVID-19 transmetohet nga njeriu te njeriu duke vonuar paralajmerimin per pandemine.

Mirepo sherbimi i BND ka vleresuar se kjo vonese e informaconit nga Kina i ka kushtuar botes 4-6 jave qe mund ti perdorte per tu mbrojtur nga virusi.