Vogëlushi i mire i shkruan virusit: “Ata ju quajnë kurorë, por ju nuk jeni mbret. Italia jonë do të shpëtojë perseri”

Tashme e gjithe italia flet per virusin dhe jeten ndryshe qe po kalojne ata.Ata duhet te jetojne 30 dite ndryshe nga dikur per tiu larguar virusit.

Por nje histori e bukur ka ndodhur me nje djal i cili shkruati një rimë çerdhe, si detyrë e caktuar përmes Whatsapp nga mësuesi dhe kështu “Etciù!” Lindi

Virusi ka te mire qe eshte sjellur bujar me ne femijet.

Ndërsa paniku ka zënë vend në psikozën e çdo të rrituri, fëmijët duket se janë më kurajozët.

Një nxënës i klasë së parë nga Ortueri (Nuoro), në detyrën e dhënë nga mësuesi në Whatsapp për shkak se shkollat janë mbyllur deri me 15 mars, vendosi tu shkruajë ko.ronavi.rusit.

“Etciù! (apshu) Mjafton një tështimë dhe të gjithë ikin, një puthje apo një përkëdhelje dhe drejt e në farmaci. Ata ju quajnë një kurorë por ju nuk jeni mbret, ju jeni një virus dominues që nuk vlen shumë.Ata thanë ‘në Sardenjë nuk do të vijë’ dhe përkundrazi, shiko pak, këtu jeni! Ju jeni pak i frikësuar por ndoshta nuk e dini se ne do të luftojmë derisa të zhdukeni. Dhe pse nuk janë karnavalet ne duhet të vëmë maskë. Ne mendojmë për higjienën, i lajmë duart dhe gjithashtu përpiqemi të qëndrojmë larg. Ne po bëjmë gjithçka që të mos kapemi dhe ju, virus, nuk do të mund të na infektoni. Italia jonë do të shpëtojë dhe do të jetë një fund i lumtur” .

“Ishte një mesazh për t’u thënë të gjithëve të mos kenë frikë,” tha nëna e djalit para L’ione Sarda.

Letra është bërë virale duke u shpërndarë nga mijëra njerëz.