“Koronavirusi do te zhduket në fund të muajit”, specialisti bën deklaraten që të gjithë presin

Shkencetaret bejn me dije se ne fund te muajit virusi nuk do te ekzistoje.

Mjeke te njohur po bejn nje parashimi se virusi ne fund te muajit Prill do te marre fund.

Deklarata bëhet nga Zhang Boli, pjesë e grupit të 14 kërkuesve të dërguar nga Pekini në provincën Hubei për të drejtuar punën ndaj epidemisë.Ndaj ky eshte nje lajm i mire per te gjithe boten.

Sipas mjekut te njohur Zhang drejtori i Universitetit Tradicional për mjekësinë kineze ai thote se:

“Pritet që të ketë 0 raste në fund të muajit, raporton hermesneës. Në fund të prillit, jeta do të rikthehet në normalitet në Kinë dhe jashtë provincës Hubei. Për këtë të fundit do të duhet edhe një muaj më tepër para se të kthehet gjithçka në normalitet”.Keshtu pritet te ndodh ne te gjithe boten.

Megjithatë, shumë prej inspektorëve e shohin këtë parashikim me dyshim, duke menduar se një ulje kaq e madhe mund të jetë e pamundur për të qenë e vërtetë për një virus i cili tregoi se ka arritur të përhapet aq shumë nëpër botë.

Kina ka marrë masa drastike për të ardhur deri në zhdukjen e virusit, duke mbyllur dhe futur në karantinë qytete me miliona banorë.

Shpresojme te vijn lajme te mira ne muajin prill dhe virusi te largohet.