Studimi befasuese/ Kush janë transmetuesit më të shpeshtë të Koronavirusit dhe ja si ndodh

Ky eshte nje nga viruset me te cuditshme deri me sote se nese infektohesh simptomat dalin 10 dite me pas apo disa dite me pas.

Nga studimet e fundit tregojnë se Singapori, dy të tretat dhe në Tianjin të Kinës, tre të katërtat e personave të infektuar janë prekur nga njerëz pa simptoma dhe qe as nuk i shkonte mendja qe kishin virus thjeshte rastesia i ka infektuar, sipas The Guardian.

Ndaj izolimi eshte versioni me i mire per tiu shmangur virusit.

“Kjo është një nga gjërat e para për të cilat u shqetësuam kur shpërtheu epidemia”, tha Steven Riley specialist i kesaj fushe.

45% dhe 84% janë të infektuar nga njerëz pa simptoma të sëmundjes qe nuk kane asnje shenje gripi, dhe në Kinë kjo përqindjes sillet ndërmjet 65% deri 87% ndaj kjo eshte rruga qe mund te infektohesh.

Tapiva Ganjani, studiuese e ekipit, tha që këto të dhëna tregojnë se karantina nuk do të jetë një masë e mjaftueshme për të luftuar epideminë.

“Masat shtesë janë të nevojshme, siç është distanca sociale, “tha ajo.

Ndaj qendroni ne shtepia sepse vetem keshtu do shpetoni.