Specialistet thone: Humbja e perceptimit të aromës dhe shijes,jane 2 shenja se mund të jesh i infektuar

Keto jane dy simptomat qe jeni infektuar me koronavirus kur ju keni humbur aromen dhe shijen kur ushqeheni.

Virologut Dr. Hendrik Streeck nga Gjermania po punon per te frenuar virusin ne qyteti në North Rhine-Westphalia, ku është edhe epiqendra e përhapjes së epidemisë në Gjermani.

Përveç kollës së thatë dhe etheve dhe temperatures Dr Streeck shpjegon se ka vërtetuar një incidencë të konsiderueshme diarreje, e cila ishte e pranishme në 30% të personave të infektuar.

Massimo Galli, profesor i sëmundjeve infektive në Universitetin e Milanos dhe shef i departamentit të Sëmundjeve infektive në spitalin Sacco thote se“Në pacientët tanë ne shpesh shohim simptomat e anosmisë (ndryshimi i erës) dhe dysgeusia (ndryshimi i shijes).

Humbja e shijes dhe erës mund të shfaqet edhe në infeksione të tjera të traktit respirator, por në Covid-19 ato shfaqen më të shpeshta dhe më të rënda.

Por mos u shqetesoni sepse ne do ta fitojme kete sfide te madhe qe na ka rene.