Si te largoni covid 19 nga shtepia juaj dhe ta mbani ate larg saj

Masat parandaluese te kovidit për një shtëpi të pastër

Lani sendet ushqimore pas mbërritjes nga dyqani (P.sh .: Shishe qumështi, kanaçe vaji, qese, etj.).

Lani të gjitha enet e kuzhinës mirë me ujë dhe sapun para dhe pas përdorimit.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, COVID-19 mund të vazhdojë në sipërfaqe diku nga disa orë deri në disa ditë.

Lani sendet ushqimore tërësisht para ruajtjes dhe përdorimit.

Kërkoni çdo vizitor, mysafir ose ndihmë për të larë duart kur hyjnë.

Pastroni zilen e derës dhe dorezën e derës së hyrjes çdo ditë me një lëng pastrimi.

Pastroni dhe dezinfektoni shtëpitë tuaja veçanërisht sipërfaqet e përdorura shpesh (Për shembull: Tavolina, karrige, rubinete shëndeti, çezmat, perdet, bulonat e dritareve dhe dyerve, etj.).

Pastroni telekomandat, telefonat dhe tastierat të paktën një herë në ditë.

Mbani shtëpitë tuaja të ajrosura mirë. Mbani dritaret dhe dyert hapur. Le të ketë qarkullim ajri midis dhomave dhe në të gjithë shtëpinë.

Kujdesuni çdo ditë në dezinfektimin dhe pastrimin e dhomave të fëmijëve tuaj dhe të dashurve tuaj të moshuar.

Mos porositni asgjë përmes korrierit ose dërgimit në shtëpi, dhe shmangni atë sa më shumë që të jetë e mundur.

Merrni parasysh anulimin e gazetës.

Mbajeni çdo ndërlidhës të marrë në një tabaka të veçantë, të paprekur për të paktën 24 orë.

Shmangni transportin publik.

Shmangni të gjitha tubimet publike (P.sh .: Zona për lojëra për fëmijë, ahengje, festime, klasa edukative, punëtori, kampe verore, grupe muzikore / vallëzimi / lutjeje, etj.).

Mos hidhni asnjë lloj mbeturinash askund! Përdorni koshat e plehrave dhe koshat e letrës së mbeturinave me mençuri dhe në mënyrë të përshtatshme.

Mos pështyni në vende publike. Shmangni përtypjen e tiganit dhe suparit, në mënyrë që të ndaloni nevojën për pështymë.

Shmangni shëtitjet rutinore, veçanërisht të moshuarit, pasi imuniteti i tyre mund të komprometohet lehtë.
Vishni një maskë nëse nuk jeni mirë me kollë, ftohje ose simptoma të ngjashme.

Virusi Corona përhapet lehtë përmes individëve të infektuar me COVID-19 dhe përmes kontaktit me sipërfaqet e kontaminuara. Me ndihmën e këtyre masave parandaluese dhe praktikës së saj të zellshme, ju mund të zvogëloni përhapjen e këtij infeksioni në mënyrë drastike.