Shqetësim i madh në Paris. Rrjeti i ujit rezulton i kontaminuar me covid

Nje lajm eshte perhapur ne mediat ne Paris se uji mund te jete infektuar me koronavirus.

Nje nga agjencite italiane e lajmeve Ansa publikoi raportin që ka përftuar bashkia pariziene: Në 4 nga 27 pikat e rrjetit të ujësjellësit të Parisit janë gjetur gjurmë koronavirusi. Lajmin e raportuan gjerësisht sot mediat franceze, ashtu si Le Monde.

Keshtu ne keto kushte jane mbyllur pompat ujsellsit ne vendet ku dyshonin

Bashkia pranoi se koronavirusi u gjet në rrjetin hidrik që përdoret për larjen dhe pastrimin e rrugëve, ujin e parqeve dhe lulishteve, shatërvanëve, etj., raporton Agence France-Presse (AFP).

Ndaj nuk ka lidhje me ujin e pishem per ndaj qytetaret jane qetesuar me pas.

Sakaq, uji i pijshëm që bashkia Paris tha se varet nga një rrjet tjetër hidrik, i pavarur nga i pari, sipas bashkisë mund të pihet pasi nuk paraqet rrezik për popullatën.