Shkenca e vërteton: Ja nga cili prind e marrin inteligjencën fëmijët

“Debati” i prindërve rreth karakterit të fëmijëve duket se është i pashmangshëm në të gjitha familjet e gjithnjë do të ekzistojë.

Nëse ju keni pasur një ves , nga prapa keni dëgjuar një lum fjalësh, thelbi i të cilave ishte “Si ke lënë gjë babait” , nëse ju do ishit shembullorë patjetër do të ishit nga ana e mamasë apo e anasjelltas.

Prindërit duan të marrin meritat vetëm për cilësitë e mira të fëmijës, por kur vjen puna tek inteligjeca nuk ka vend për diskutim. Hulumtimi i ri i botuar në Psychology Spot thotë se njerëzit e marrin zgjuarsinë nga gjenet e mamasë.

Gjenet e inteligjencës janë të vendosura në kromozomin X dhe duke qenë se mamatë mbartin kombinimin XX kjo do të thotë që fëmijët kanë më shumë gjasa për të marrë inteligjencën nga mamaja.

Edhe në qoftë se babai ju kalon disa nga gjenet e tij të inteligjencës, shanset janë të ulëta që ato të kenë ndikim në trurin tuaj. “Nëse ky gjen është trashëguar nga i ati, ai është i çaktivizuar,” raporton studimi në Psikologji Spot.