Rinisin udhëtimet drejt Italisë? Reagojnë autoritetet: Ja se si qendron e vërteta

Drejtoria e Përgjthshme Detare dhe Autoriteti Portual ne Durrës ka reaguar pasi kane pare lajmin per rinisjen e udhetimeve drejt Italise me traget.

Raportohet sipas saj se lajmi i komunikuar nuk eshte i vertete dhe transporti detar per pasagjeret eshte ende i pezulluar derisa te jepet urdhri tjeter.

Ne kujtojme se udhetimet ajrore si edhe tokesore apo detare e pasagjereve me Italine jane mbyllur qe ne mars.

“I kërkojmë kompanive private që operojnë në hapësirën portuale, sikundër dhe mediave, të mos shpërndajnë njoftime të paverifikuara në rrugë zyrtare, sidomos në situatën në të cilën ndodhemi. Duke kërkuar mirëkuptimin e qytetarëve për këtë situatë”, shkruhet në reagimin e APD