Nxehtësia përvëluese drejt fundit: stuhi në Veri dhe nga e Mërkura edhe Jugu merr frymë

Kur ndalet i nxehti? Temperaturat akoma mbi 40 gradë në pjesën më të madhe të Italisë, por deri në mbrëmje përgjatë Alpeve duhet të bjerë shi, priten edhe stuhi lokale breshëri

Nga nesër do të marrim frymë përsëri. Gradualisht, por nxehtësia përvëluese që ka karakterizuar ditët e fundit është gati të përfundojë. Të paktën sipas parashikimeve të Forcave Ajrore dhe IlMeteo.it. Shenjat e para të ndryshimit mund të shihen tashmë në orët e vona të pasdites sot përgjatë Alpeve.

Stuhitë e para do të prekin veriun, dhe veçanërisht Lombardinë veriperëndimore, një fillim i kthesës së pritshme që nis nesër me temperatura më të perballueshme edhe në Liguria dhe Toscana. Stuhitë e mbrëmjes mund të marrin një intensitet të fortë me goditje të papritura të erërave dhe stuhi breshëri lokale gjithashtu në Veneto dhe Emilia Romagna. Në Qendër dhe në Jug, megjithatë, do të jetë e nevojshme të prisni deri të Mërkurën, kur ajri më i ftohtë do të thyejë rrethimin e Luciferit.

Nesër temperaturave maksimale u jepet një rritje e lehtë në rajonet e Adriatikut të mesëm, ndërsa ato do të mbeten mbi normën për periudhën në Italinë Qendrore. Temperaturat të cilat, për më tepër, për pjesën më të madhe të ditës sot konfirmojnë atë që pritej për fundjavën më të nxehtë të vitit: 41 gradë të perceptuara në Milano, deri në 43 në Piemonte dhe Veneto, akoma mbi 40 gradë në të gjithë Jugun dhe në ishujt, Sicili dhe Sardenja.
Nesër në Jug dhe Sicili qielli në përgjithësi do të mbetet i kthjellet. Temperaturat: rënie minimale në Liguria, Toskana, Umbria dhe Campania dhe rritje në rajonet qendrore jugore të Adriatikut. Rritjet në rritje në Pulia dhe Sicilinë jugore, të palëvizshme në Abruzzo dhe Kalabria, në rënie të dukshme në pjesën tjetër të vendit.