Njihuni me gruan me këmbët më të mëdha në botë, s’do e besoni dot sa e ka

Një grua nga Teksasi ka thyer rekordin për këmbët më të mëdha në botë. Ajo është 2 metër e gjatë një gjë në fakt që e ka trashëguar nga prindërit e saj.

Guinness njoftoi se Tanya Herbert nga Hjuston u regjistrua për këmbët më të mëdha në botë për një femër, me këmbën e saj të djathtë numër 50-ta dhe këmbën e majtë gati 49-ta.

Herbert tha se ajo duhet të blejë këpucë në internet, pasi asnjë dyqan nuk mban produkte kaq të mëdha për këmbët e saj.

Me siguri keni dëgjuar shumë herë që këmbët janë pasqyrë e shëndetit. Ja cilat paralajmërime shëndetësore ato më së shpeshti ofrojnë. Pa marrë parasysh sa i keni kushtuar kujdes këmbëve, ekzistojnë disa gjendje të cilat nuk mund t’i injoroni.

Me siguri keni dëgjuar shumë herë që këmbët janë pasqyrë e shëndetit. Ja cilat paralajmërime shëndetësore ato më së shpeshti ofrojnë. Pa marrë parasysh sa i keni kushtuar kujdes këmbëve, ekzistojnë disa gjendje të cilat nuk mund t’i injoroni.

Këmbët e ftohta Nëse i keni këmbët të ftohtë gjatë gjithë kohës, atëherë keni probleme me tiroidet. Por, arsye tjera mund të jenë qarkullimi jo i mirë i gjakut, një problem që mund të shkaktohet nga duhanpirja, presioni i lartë i gjakut, apo sëmundjet e zemrës. Këmbët mund të jenë të ftohta edhe për shkak të dëmt imit të nervave nga diabeti.