Nis rihapja e kufijve mes shteteve te Evropës dhe ndryshimi i madh po vjen

Cekia po fillon te hapi ne menyre graduale vendin po ashtu ata po perpiqen te hapin dhe kufijte.

10.7 milionë banorë tani do te frekuentojne transportin publik dhe pritet te behet me mire.

Shteti i ka mbylli kufijtë dy ditë më vonë, për t’i rihapur ata në fund të prillit, me kushtin që udhëtarët të kenë test negativ të koronavirusit ose t’i nënshtrohen karantinës për dy javë.

“Po i lehtësojmë kufizimet në transport. Kalimi i kufijve do të jetë i mundshëm me autobusë dhe trena”, tha ministri i Transportit i Çekisë, Karel Havliçek.

Nderkohe kinematë, parukeritë dhe qendrat tregtare janë në mesin e bizneseve që po ashtu do të rihapen nga 11 maji.

Tashme e gjithe evropa po fillon te rihapet dhe cdo gje te shkoje mire.