Ja dita kur hapen dentistët, dhe rregullat e reja që duhet ti ndiqni

Kete te hene ne date 11 Maj do te hapen Klinikat dentare.

Megjithate kjo hapje do te perfshije nje protokolli higjieno-sanitar ku sipas ISHP sugjerohet t`u drejtohemi atyre vetem ne raste te vizitave urgjente e jo per kontrolle rutine.

Si fillim ne protokoll thuhet se te gjithe te punesuarit apo edhe klientet duhen kontrolluar per shenja te dukshme te virusit.

Por theksi vihet ne masat e sigurise, higjienes dhe distances fizike qe do te kene klientet me punonjesit te cilet rekomandimin apo takimin do ta bejne se pari ne telefon jo te shkojne direkt ne klinike.

Rastet qe nuk do te arrijne te kontrollohen, mjekimet mund ti marrin edhe nga komunikimi prej shtepise dhe nuk do te lejohen paciente te shoqeruar vecse ne rastin e femijeve qe shoqerohen nga prinderit

Me poshte jane rregullat e publikuar per klinikat dentare