Ngor.dhje shpendesh masive ne Itali! 5g apo Koro.navirus? Zevendes presidenti departamentit te shkencave sqaron gjithcka.

Masakra e shpendëve në lidhje me 5G dhe koronavirusin. Fjalët e nënkryetarit të Liput vijnë për të sqaruar këto hipoteza të çuditshme që qarkullojnë në internet.

Perla e fundit e teoricienëve të komplotit spekulon një lidhje midis vdekjes së shpendëve dhe koronavirusit, që sipas kësaj teorie të dyja keto do të shkaktoheshin nga 5G.

Kjo nga nje foto që tregojnë disa ekzemplarë zogjsh të ngordhur në asfalt. Fotografitë që po qarkullojnë ne rrjetet sociale nga ata që nuk kanë marrë asnjë sekondë për të bërë vetes një pyetje thelbësore. Ku dhe kur u bënë këto foto? Për çfarë i referohen?

Më pak se 10 ekzemplarë të gjetur të mgordhur në Xhenova afër një antene 5G . “Ne nuk e dimë shkakun. Ne po kontrollojmë mundësinë që institucioni zooprofilaktik të kryejë analiza. Por unë besoj se nëse do të varej nga antenat do të kishte shumë më shumë raste ”.

Aktualisht, thotë nënkryetari i Lipu, unë nuk jam në gjendje të komentoj 5G. Por në fotot që qarkullojnë po. “Ka studiues që studiojnë. Shkenca pasuese është thelbësore. Në çdo rast, për momentin, të paktën në krahasim me fotot e ngordhjeve të shpendëve që diskutohen në rrjet, mund të themi se ato janë fenomene natyrore dhe nuk kanë të bëjnë me antenat 5G, e lëre më koronavirusin ”.