Ndahet nga jeta gazetari i njohur shqiptar (Emri+Foto)

Ka ndërruar jetë në moshën 76-vjeçare gazetari shqiptar në Maqedoninë e Veriut, Agim Nuriu.

Nuriu, ka punuar si gazetar i Radio Shkupit, në një program në gjuhën shqipe, për shumë vite.

Ndër emisionet që ka udhëhequr ishte edhe ai me titull “Mikrofoni i hapur”, në të cilin janë trajtuar tema të ndryshme nga fusha e kulturës e në të cilin janë përfshirë shumë emra të njohur si dhe qytetarët përmes paraqitjeve të drejtëpërdrejta telefonike.

Ka punuar në redaksinë e Kulturës, vite me radhë edhe si redaktorë. Ndër emisionet që ka udhëhequr ishte edhe ai me titull “Mikrofoni i hapur” në të cilin janë trajtuar tema të ndryshme nga fusha e kulturës e në të cilin janë përfshirë shumë emra të njohur si dhe qytetarët përmes paraqitjeve të drejtëpërdrejta telefonike.

Agim Nuriu u lind më 27 Dhjetor të vitit 1945 në Strugë.