Mjekja italiane në lot: Nuk mund të përqafoj fëmijët, fle dhe ha vetëm

Italia eshte ne gjendjen me te veshtir qe po kalon mjeksia Italiane dhe populli Italian ku te gjithe jane ne gadishmeri te lart dhe jeta atje ka ndryshuar per te gjithe.

Keshtu ka ndodh dhe stafet mjeksore te spitaleve qe jane ne pune prej javesh duke kuruar pacientet e infektuar me koronavirus.

Ja mesazhet e nje mjekeje italiane:

“Kur jam në shtëpi ha vetëm dhe tani flej vetëm. Fëmijëve u kam treguar të vërtetën, por nganjëherë dorëzohen dhe fillojë të qaj shpesh, kjo për faktin se nuk mund t’i shoh”, ka thënë ajo sepse duhet ti rri larg sepse mos i infektoj me ndonje viurus pasi gjithe diten jame ne spiatal.

Federica Pezzetti, 37-vjeçe, njëherësh drejtoreshë në spitalin Cremona në veri të Italisë, e cila ka dhënë një intervistë për të përditshmen italiane “La Republica” dhe tregon per jeten e saj te re ne spital si dhe lodhjen e madhe dhe sfidat qe po kalojne stafet mjeksore ne spitale.

Tashme nuk i perqafoje dote femijet e mi sepse i rri larg atyre.

Shumica prej nesh kemi filluar të dorëzohemi dhe kemi nevojë për psikologë”, ka shtuar ajo rrëfimin e saj sepse puna eshte bere e veshtir megjithese kemi mbi 2000 sharimi nga virusi..

E pyetur se kur ka qenë herë e fundit kur ajo ka përqafuar të birin e saj, Pezzetti tha: “Për më shumë se dy javë.

Unë dhe mjeket dhe infermieret tjera që jemi nëna, duhet të ndërmarrin masa edhe kur jemi në shtëpi.

Kur shkoj në shtëpi ha vetëm, mbaj distancë ngas bashkëshorti”, tha ajo.