Lajm i mire nga Italia/ Vaksina e parë kundër COVID-19 kalon testin tek kafshët tani pritet

E gjithe bota eshte ne gare per te sjelle vaksinen e koronavirusit dhe te gjithe shpresojne ta nxjerrin sa me shpejte per te ndihmuar jete njerezish por dhe per te fituar sa me shume para.

Nje lajm i sjell nga portali rainews thuhet se se grupe farmaceotike jane duke punuar per ta sjell sa me shpejt vaksinen

Studiuesit e Mjekësisë të Universitetit të Pittsburgh të koordinuar nga italiani Andrea Gambotto dhe Louis Falo thone se vaksina eshte ne fazën e testimit të kafshëve dhe testet e para tek miu kanë treguar që prodhon antitrupa specifikë për koronavirusin e ri SARS-CoV-2 në sasi që konsiderohen të mjaftueshme për të neutralizuar virusin.

Rezultatet e këtyre testeve të para janë botuar në “EBioMedicine”. Studiuesit ishin ndihmuar shumë edhe nga fakti që themelet e punës ishin hedhur falë punës së mëparshme gjatë epidemive të mëparshme të koronaviruseve si SARS dhe MERS Universiteti i Pittsburgh operon në Itali prej dy dekadash falë bashkëpunimit me Institutin Mesdhetar për Transplantet dhe terapitë e specializuara.

Shpresojme qe vaksina te jete gati muajt ne vazhdim dhe shpresojme ta pergatisim sa me shpejte. burimi rainews.it