Këtu jetojnë me te pasurit e Shqipërisë.Ky eshte qyteti më i pasur në te gjithe Shqipërin

Kryeqyteti i Shqiperise Tirana eshte kryeqendra e te ardhurave me te larta ne vend mbi 60 perqind eshte ekonomia Shqiptare dhe te gjithe duan te shkojne ne Tirane.

Keshtu rezulton se ky eshte qyteti ku individet kane kursimet dhe depozitat me te shumta dhe Tirana eshte qenra e kryesore e bankave ne Shqiperi.

Me një popullsi prej 862 mijë banorësh, sipas INSTAT del qe cdo qytetar i Tiranes ka nje kursim banker prej 37 mije lekesh.Megjithese kjo eshte e paket kjo eshte shuma reale ne kryeqytetin tone.

Por a e dini cili eshte qyteti i dyte me nivelin me te larte te te ardhurave per fryme pas Tiranes?

Ne vend te dyte sipas INSTAT qyteti me nivelin me te larte te te ardhurave per fryme ne vend eshte Vlora me 36.1 mije leke qe depozitohen si kursime.

Ndersa ne vend te trete te kesaj renditjeje eshte Durresi me 26 mije leke depozita per fryme.

Te katertet jane korcaret duke u mbajtur si nikoqire ne kursime me 22.6 mije leke per fryme.

E me pas vjen Elbasani me 22 mije leke dhe Fieri qe ka cuditur pak, me 18 mije leke per fryme.

Shpresojme qe te ardhurat te rriten me shume