Jeni gjithmon e lodhur dhe keni dhimbje koke. Ja cfare semundje keni

Hekuri është një mineral thelbësor që trupi juaj ka nevojë për të prodhuar qeliza të kuqe të gjakut.

Është vlerësuar se deri në 1.5 miliardë njerëz në mbarë botën kanë mungesë hekuri.

Mungesa e hekurit është shkaku më i zakonshëm i anemisë – një gjendje shëndetësore që ndodh kur trupi juaj nuk prodhon mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut për të dërguar oksigjen në indet tuaja.

Në fazat e hershme të mungesës së hekurit, mund të mos keni asnjë simptomë. Por me kalimin e kohës, mund të zhvilloni lodhje dhe kjo mund te jete nje nga shkaqet kryesore te lodhjes.

Simptomat e zakonshme
Qelizat e kuqe të gjakut ndihmojnë në dërgimin e oksigjenit në indet e trupit tuaj. Në mënyrë që të keni mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut që trupi juaj të funksionojë siç duhet, ju duhet të keni mjaftueshëm hekur në trupin tuaj. Kur keni mungesë hekuri, zakonisht keni një numër të ulët të qelizave të kuqe të gjakut, gjë që e bën të vështirë për gjakun tuaj që të japë oksigjen të mjaftueshëm në pjesën tjetër të trupit tuaj. Si rezultat, mund të përjetoni simptoma të tilla si:

Lodhja

Marramendje ose marramendje

Dobësi

Frymëmarrje e shkurtër

Vështirësi për të ushtruar

Siklet në gjoks

Dhimbje koke

Lëkurë të zbehtë

Palpitacionet e zemrës

Duart dhe këmbët e ftohta