Italia në alarm! Përhapja e koronavirusit nuk ndalet, te dhenat e fundit tregojne se

Cdo dite e me shume ne Italia shtohen rastet e te infektuarve cdo dite e me shume.

Italianet ben nje gabim qe nuk u futen ne karantin qe ne fillim por e lane virusin te hapej pa mase.

Sipas autoritetet kombëtare të shëndetësisë kane thene se jane regjistruar 3,497 raste në 24 orët e fundit dhe pritet qe numri te ritet per shkak te vonese qe ata u futen ne karantin.

Ndaj Shqiperia ka bere me te miren e saj qe eshte futur ne karantin per te neutralizuar virusin dhe kjo eshte forma me e mire me e ndalur.

Ndersa ne Italia kjo shifër nënkupton 20 për qind rritje të numrit të rasteve nga një ditë në tjetrën.

Pak më shumë se gjysma e këtyre rasteve janë raportuar në Lombardi, rajonin verior të Italisë, që është prekur më së keqi në Evropë nga ky virus.

Numri i të prekurve me këtë sëmundje në Itali ka arritur në 21,156 dhe mbi 2000 veta jane sheruar ndaj shpresojme qe te behet me mire.