Hëngrën gjithë atë bakllava/ Shqiptarët përfundojnë me urgjencë në spital

Mjekes Dafina Basholli i ra për hise që për Kurban Bajram të jetë kujdestare në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Ajo aty priti shumë pacientë që shkuan për të kërkuar ndihmë pasi ia tepruan me ushqime të ëmbla. Basholli tërhoqi vërejtjen që të mos teprohet shumë me ushqime me shumë kalori, sidomos ata që vuajnë nga diabeti.

“Çdo ditë në qendrën emergjente kemi mjaft raste mjaft shumë të atyre post-COVID, e sidomos kur është festa e Kurban Bajramit kur njerëzit hanë ushqime me më shumë kalori, sidomos me bakllava dhe pacientët të cilët kanë diabet duhet të jenë shumë të kujdesshëm. Sot kemi pasë shumë raste që është dashur t’i trajtojmë për shkak të hiperglikemisë dhe hiperten sionit, si raste emergjente”.

Ajo tha se nuk ka një numër të saktë të atyre pacientëve, sepse kujdestaria vazhdon deri në mëngjes dhe statistike nxirret në fund. “Numri i tyre mjaft i madh. E shihni që po hynë e dalin për këtë shkak”.