Gruaja e vetme ne bote qe konsumon vetem 2 ushqime per te jetuar pasi te tjerat i shkaktojne alergji

Gruaja ka ngrene vetem keto dy ushqime per 5 vite me radhe pasi kishte nje forme te rende alergjie

Carolina u diagnostikua me nje sindrome te vecante te aktivizimit te qelizave ne Maj te 2019 pasi kishte perjetuar episode te perseritura anafilaktike.

Caroline Cray zhvilloi alergji të rënda ushqimore ndaj kikirikëve, arrave, susamit, mustardës, kivit, ushqimeve të detit dhe frutave të ndryshme që kur ajo ishte 2 vjeç.


Me kalimin e viteve asaj iu shtuan edhe më shumë alergjitë. Më pas, në vitin 2017, gjatë vitit të parë të kolegjit ajo kaloi në shok anafilaktik. Kjo e bëri atë të zhvillonte sindromën e aktivizimit të qelizave mast (MCAS) e cila përfshin episode anafilatike të shumta.

Prandaj që nga pranvera 2019, ajo ka mundur të hajë vetëm dy ushqime: tërshërë dhe një lloj qumështi formule hipoallergjik.
Në fillim vakti i saj dukej si protein shake dhe ishte plot vitamina madje ajo shtonte edhe pak kripë në cdo gjë pasi kishte mungesë sodiumi.

Tashme Caroline tregon se po bashkëpunom me një mjek naturopat per rifutur në ushqimet e saj brokolin, mishin e pulës si edhe karrotat.

Prindërit e saj kujtojnë që sa herë ajo hante dicka që kishte gjurmë të frutave të thata apo arroreve asaj i bllokohej frymemarrja dhe kalonte në shok anafilaktik.shiko.news