Greqia mbyll kufirin me keto 9 vende dhe nuk do ti lejoj te futen ne 1 korrik

Greqia nga data 1 korrik do rihapë fluturimet ajrore për turistët nga vendet jashtë Bashkimit Europian por jo per te gjitha vendet e botes.

Ne ato vende qe te infektuarit me koronavirus do te jene te shumte do te ndalohet hyrja e tyre.

Keto jane 10 vendet për të cilat ndalimi i fluturimeve do të vazhdojë të zbatohet: Britania, Suedia, SHBA, Rusia, Izraeli, Katari, Emiratet e Bashkuara Arabe, Arabia Saudite dhe Maqedonia e Veriut.

Të gjithë udhëtarët që do duan të shkojnë në Greqi do të plotësojnë një formular të veçantë elektronik paraprak dhe duhet te jene te kujdesshem dhe te pajisur me masat mbrojtese.

Do kryhen gjithashtu testet e marrjes së mostrave të tamponit dhe ata që do të rezultojnë pozitiv do karantinohen për 14 ditë.

Ndaj situata eshte e veshtir ku numri i te infektuarve vazhdon te kete rritje ne Greqi.