Po sikur të rriten ende shifrat? Manastirliu tregon skenarët shokues…Ka një thirrje të fortë nga mjeku i njohur

Spitali Shefqet Ndroqi mund të kthehet sërish në COVID2 nëse vijojnë të rriten rastet te reja me te infektuar me koronavirus.

Lajmi u dha nga ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu, ndërkohë që në raportimin e përditshëm të situatës sepse gjendja eshte e veshtir dhe po vijn raste te reja dhe spitali po mbushet me te infektuar.

Nese numri i te ifektuarve do te rritet me shume pritet qe te hapet spitali i ri Covid 3

Prof. Kapisyzi bëri thirrje qytetarëve për përdorimin e maskës, pasi siguron një mbrojtje të lartë.

Unë desha të shfrytëzoj rastin, të jap një mesazh që ndryshe nga faza e parë ku distancimi ishte elementi kryesor, në fazën e hapjes elementi kryesor është maska. Tashmë janë të vërtetuara shkencërisht që përdorimi i maskës ul në 70% shkallën e infeksionit. Nëse duam të ulim këtë valë tsunami të avashtë, duhet të përdorim maskat, tha Kapisyzi.