Gjermania do te mbyll shkolla dhe dyqane, dhe i gjithe vendi futet ne izolim deri ne kete date..

Tashme eshte publikuaur qe Gjermania ka vendosur mbyllje totale nga 16 deri ne 10 janar pasi shifrat e te infektuarve kane pasur rritje te ndjeshme.

Lajmi eshte dhene nga kancelarja Angela Merkel e cila tha se masat e marra deri tani per te kufizuar ne menyre te pjesshme situaten nuk kane dhene rezultatin qe pritej dhe rastet pozitive jane rritur goxha.

Prandaj duke qene se sistemi shendetesor eshte i lodhur edhe per kete do te kete mbyllje te vendit perreth nje muaj.

“Masat e vendosura më 2 nëntor nuk kanë vepruar sa duhet. Ne jemi përsëri dëshmitarë të një rritje të rasteve me COVID dhe një rritje eksponenciale të infeksionit. Ne e dimë që sistemi shëndetësor është tashmë shumë i lodhur. Ne kemi nevojë për veprime urgjente. Qëllimi mbetet që vendi të arrijë në shifrat e 50 rasteve të reja më 100 000 banorë në 7 ditë. Ky do të jetë një bllokim i vështirë dhe do të zhvillohet midis 16 dhjetorit dhe 10 janarit “, tha Merkel në një konferencë për shtyp.

Keshtu qe ajo njoftoi guvernatoret te pergatiten per nje mbyllje te plote pas dates 16 dhjetor