Eshte e para në Europë! Italia tashme përgatit vaksinën për koronavirusin

Te gjithe shtetet jane ne gare per te gjetur vaksinen e koronavirusit per te shpetuar jete njerezish dhe per te fituar miliona dollar.

Agjensia e lajmeve Ansa raporton se vaksina Sars-Cov2 u bë në Itali nga kompania Takis. Testet që u autorizuan nga Ministria e Shëndetësisë do të testohen fillimisht tek kafshët.Ajo do te testohet kete jave dhe shpresojme qe cdo gje te dale mire.

Shefi i kompanise Luigi Aurisicchio thote se kjo eshte vaksina e pare ne Evrope dhe presim te jete funksionale.

Keto jane hapat e pare qe me pas mund ti perdorim tek njerezit.

Ndersa Amerika ka kryer testin e parë tek një njeri dhe priten rezultate ne ditet ne vazhdim se si do reagoj vaksina, ndërkohë që Rusia thotë se do të sjellë prototipet e para të vaksinave në muajin maj apo qershor.

Le te shpresojme.