Duket sikur vjen nga një botë tjetër/ Njihuni me 12-vjeçaren me bukuri të rrallë

Amina Ependieva është pak më shumë se një fëmijë nga Kurchaloy, një qytet i vogël në Çeçeni. Vajza e re, vetëm 12 vjeçe, mund të mburret me një bukuri të çuditshme të ngjashme me atë të një zane.

Shkëlqimi i saj i sinqertë dhe i papërlyer vjen nga dy muta cione gjenetike, të rralla për t’u gjetur individualisht tek një individ dhe pothuajse e pamundur të shihen të përziera brenda të njëjtit person. Po flasim për albinizëm dhe heterokromi.

Albinizmi është konfiguruar si një mungesë e plotë ose e pjesshme e melaninës në lëkurë, flokë dhe iris të disa individëve në botë, rreth një në çdo 35,000. Heterokromia, nga ana tjetër, është një ndryshim në ngjyrën e irisit, i shkaktuar edhe nga një përqendrim i ndryshëm i melaninës.

Shfaqja e të dyja kushteve të rralla gjenetike është diçka shumë e pazakontë. Megjithatë, së bashku duket se kanë arritur t’i japin Aminës një bukuri të paparë që duket sikur vjen nga një botë tjetër.