Dalin rregullat për të shkuar në plazh sivjet/ Nuk do lejohet të hani me gishta

Protokolli i masave anti-covid për sezonin turistik 2021, duke nisur nga rregullat e shërbimit nëpër plazhe e deri te sipërmarrjet e aktiviteteve turistike është publikuar.

Këto masa duhet të ndërmerren nga të gjitha sipërmarrjet e shërbimeve turistike. Ato janë përgatitur nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale.

Protokolli është i vlefshëm vetëm në rast të heqjes së masave kufizuese nga Qeveria Shqiptare dhe në rast të lejimit të ushtrimit të aktiviteteve turistike.

Përveç rregullave të përgjithshme, përfshihet dhe një manual për administrimin e ushqimit dhe pijeve, shërbimin e mishit apo edhe për vendosjen e tavolinave, ku karriget duhet të jenë 1 metër distancë nga njëra-tjetra.

Rekomandohet pastrim i përsëritur i ambienteve.

Sa i parket manualit për shërbimin e mishit, sipas protokollit mishi i papjekur duhet të jetë i ndarë nga ushqimet e tjera, të ndahet mishi i papërpunuar, shpendët, ushqimet e detit dhe vezët nga ushqime të tjera në vendet e ruajtjes së përkohshme, kontejnerë ushqimore apo frigorifer.

Në evente të ndryshme duhet të respektohet distancimi fizik ose të zhvillohen në ambjente të hapura deri në 50 persona.

Protokolli i plotë:

Protokolli i Masave anti-Covid19, është një dokument që rekomandohet të zbatohet nga sipërmarrja turistike, turistët/ pushuesit/vizitorët për mbarëvatjen e atyre aktiviteteve të miratuara si të lejuara, me akt normativ të Ministrisë së Shëndetësisë dhe institucioneve kompetente.

Ky Protokoll përmban parakushtet, kushtet dhe rregullat për të orientuar dhe rekomanduar industrinë turistike për masat e nevojshme që duhet të ndërmerren përgjatë periudhës së pranisë së COV-id 19.