Apeli qe po ben infermieria në Itali: Ju lutem qëndroni në shtëpi. Bëjeni këtë për ne dhe për veten tuaj!

Shkrimi i infermieres ne Milano Sara Colombo.

Infermierja italiane, ne nje postim te sajin ka futur nje foto me gishtat ngritur ne forme V (vittoria ne italisht fitore) dhe me shenjen e maskes ne fytyre dhe bashkangjitur ka shkruar nje apel per te gjithe qytetaret italiane.

Shenjat ne fytyren e saj jane si pasoje e vuajtjes por edhe sherimit dhe ajo apelon duke thene qe te respektojne te gjithe rekomandimet e qeverise duke qendruar ne shtepi per tu kujdesur per te tjeret ne vend qe t`i perqafosh.

“Qendroni ne shtepi njerez, qendroni ne shtepi” ben thirrje ajo dhe vazhdon me tej duke shkruar:
“Bëjeni këtë për veten tuaj dhe për të dashurit tuaj. Bëjeni për të panjohurit dhe për më të dobëtit. Gjithashtu duhet ta bëni për ne dhe për të prekurit.Jeta ime dhe e profesionistëve të fushës janë katapultuar në një botë paralele që nga fillimi i javës.
Të vendosim një buzëqeshje nën maskat që kanë lënë keto shenja që arrijnë deri në shpirt. Asnjë hezitim në lidhje me misionin që duhet përmbushur. Ne duam t’i ndihmojmë ata që kanë nevojë për ne. Secili të bëjë pjesën e tij brenda dhe jashtë spitaleve. Na ndihmoni ta bëjmë ”