6 truke si të parandaloni që milingonat të hyjnë në shtëpinë tuaj

Këto janë truke të thjeshta si të parandaloni hyrjen e milingonave në shtëpinë tuaj:

Vulosni hyrjen
Nëse shohim se ka një rresht milingonash, duhet ta ndjekim deri në hyrje ose në fillim të shtegut duke e mbyllur me stuko.

Sfungjeri me sapun dhe ujë
Thjesht mund të largoni milingonat me sfungjer me ujë dhe sapun ne vendin ku ato futen transmeton shiko.news

Ruajeni mirë ushqimin
Kutit e ushqimeve duhet të jenë të mbyllura mirë veçanërisht sheqeri, mjalti dhe madje edhe ushqimi për kafshët shtëpiake duhet ta mbani të pastër pjatën e kafshës shtëpiake pasi të ketë ngrënë pasi aty afrohen milingonat.

Mbajeni vendin të pastër nga mbetjet e ushqimit dhe pijeve
Kjo është mënyra më e mirë për të parandaluar pushtimin e milingonave, kështu që duhet të kujdeseni që të mos ketë mbetje ngjitëse ose njolla yndyre në dysheme.

Nxirri plehrat jashte shtepise
Në fund të çdo dite ju duhet të hiqni mbeturinat nga kuzhina, për t’u siguruar që milingonat të kenë një akses të bllokuar, vazelina mund të vendoset në skajin e brendshëm të kapakut të koshit të plehrave. Është mënyra më e mirë për të vendosur një pengesë dhe për të parandaluar që milingonat të pushtojnë mbeturinat transmeton shiko.news

Rregulloni tubat që rrjedhin

Është thelbësore të riparohen rrjedhjet në tuba, jo vetëm që milingonat kërkojnë ushqim, por kërkojnë edhe ujë.Nese ju ka pelqyer ky shkrim shperndajeni me miqt tuaj.

Keto jane disa menyra si me parandaluar milingonat ne shtepin tuaj.