5 gjërat që ju nuk duhet t’i ndani me të tjerët dhe pse

Të ruani sekretet apo të ndani me të tjerët çdo detaj të jetës tuaj?

Ruajtja e sekreteve zakonisht nuk këshillohet, sepse përfshihen çështje që mund të dëmtojnë mirëqenien tuaj emocionale.

Megjithatë, ka disa gjëra të rëndësishme që nuk duhet të ndahen me të tjerët dhe është më mirë të mbahen për vete. Ndonjëherë, mbajtja e gjërave të fshehta mund të jetë e dobishme në arritjen e suksesit.

Qëllimet tuaja
Ruajtja e qëllimeve tuaja private në fakt mund të ju ndihmojë në realizimin e tyre. Studime mbi përcaktimin e qëllimeve kanë treguar se duke u thënë njerëzve qëllimet tuaja dhe duke marrë lëvdata për vendosjen e tyre mund të nxitë trurin tuaj të prodhojë endorphinë që ju ndihmon të arrini qëllimin. Kjo ju bën të ndjeni sikur keni arritur tashmë diçka, dhe kështu nuk humbni kohë të gjatë për të përmbushur qëllimin tuaj.

Jeta juaj personale
Jeta juaj personale nuk është punë e dikujt tjetër, dhe duke i treguar të tjerëve për gjërat që ju i bëni mund të hasni në kritika dhe gjykimie. Zgjedhjet që bëni në jetën tuaj duhet të janë problem i juaj, sepse kjo do të ju ruaj nga opinionet e panevojshme të të tjerëve, të cilat mund të janë të ashpra dhe demotivuese.

Mbani disa aspekte të jetës tuaj në fshehtësi dhe mos e ndani me të tjerët çdo detaj të marrëdhënies suaj dhe jetës personale. Kjo do të ju shërbejë më shumë si një dosier dhe i denjë për më tepër aspekte sesa ata të cilët hapin gojën për të gjitha zakonet e tyre të këqija.

Drama juaj familjare
Të gjitha familjet kanë dramë; ky është sikur një ‘simbol’ që çdo familje e mbanë. Megjithatë, kjo nuk është diçka që duhet t’i tregoni botës. Natyrisht, nëse keni diçka shumë të rëndë, duke i treguar miqve dhe partnerëve të ngushtë mund të ju ndihmojnë në lehtësimin e barrës dhe të ju mbështesin.

Duke i treguar gjithë botës, gjithsesi, mund të jeni i pasjellshëm me ata që janë përfshirë, hapuni me familjen tuaj për të gjykuar. Është gjithmonë më mirë t’i zgjidhni çështjet tuaja në mënyrë private dhe si duhet me familjen tuaj dhe ata që ju duan.

Vepra të guximshme dhe të mira
Me qëllim ndarjen e veprave tuaja bamirëse me të tjerët mundet shumë lehtë të ju bëjë arrogant dhe i vetë-shërbyer, dhe kjo duhet të shmanget me çdo kusht. Nuk duhet të jetë sekret nëse ndihmoni ata që janë me më pak fat, por gjithashtu nuk duhet të jetë lajm i botës.

E njëjta gjë vlen edhe për aktet e guximshme. Ne përballemi me sfida çdo ditë dhe arritjet tuaja në këto sfida duhet të shpërblehen në mënyrë të përshtatshme.

Duke shikuar lavdërimet dhe vlerësimet ju bën të dukeni kryelartë. Aktet e guximshme janë për t’i vlerësuar të tjerët si të guximshme, përndryshe, ato nuk janë të gjitha aq të guximshme.

Sendet materiale
Gjithkush pëlqen të ketë gjëra të këndshme, dhe nëse mundemi dëshirojmë t’i kemi të gjitha gjërat e bukura që është e mundur, por jo të gjithëve i pëlqen të dëgjojnë për gjërat që ju i keni blerë për vete. Xhelozia është një ngjyrë e shëmtuar te shumica e njerëzve, por arroganca është edhe më e shëmtuar.

Duke mbajtur fitimet tuaja materiale për vete ju lejohet të bisedoni për gjëra shumë të këndshme që nuk ngacmojnë përbindëshin sygjelbër (xhelozinë) te të tjerët, dhe ju do të konsideroheni një person shumë modest dhe i pëlqyer nga njerëzit rreth jush