Pasi Shqiperia ra ne qetesi me termetet lekundet fort Italia dhe mbyll shkollat ne disa zona

Pasi Shqiperia eshte qetesuar nga lekundjet sizmike dhe dite te qeta po vijn per te pasi keshtu kishin thene dhe sizmologet tani rradhen e ka Italia por nuk ka gje per tu shqetesuar dhe se magnituda ka qene 4.1 e shkalles rihter.Termete te tilla nuk jane problematik dhe nuk kane nevoje qe te dalesh jashte vetem ne rast kur shtepia eshte shume e dobet ne kollana apo themele.

Lekundjet kan qene naten dhe mbi 19 km larg rajonit të Catanzaros, në një thellësi 2 km.Por cdo gje eshte ndier per shkak te qetesise te nates dhe njerezit jane zgjuar.

Deri tani nuk raportohen ndonje i lë.nduar nga lëkundjet sizmike, ndërkohë që autoritetet në Albi, Pentone, Magisano e Zagari kanë vendosur mbylljen e shkollave per arsye sigurie por cdo gje eshte qetesuar dhe mediat raportojne qe cdo eshte normale.Lekundje te tilla jane noramle dhe pa shqetesime.