Vjen lajmi shpresedhenes per te gjithe shqiptaret nga Akademia e Shkencave: Shqiperia tani po hyn ne nje faze te re …

Ne buletinin javor te botuar rreth situates se COVID-19, Akademia e Shkencave thote se vendi yne tashme e mbylli javen sipas parashikimeve dhe pritshmerive, duke forcuar ne vazhdimesi sheshimin e kurbes dhe uljen e te prekurve.

Keshtu pra vjen nje lajm i mire per te gjithe, ku sipas Akademise se Shkencave vendi yne ka hyre me shpejt ne fazen e daljes nga pandemia.

Per kete perfundim me sa duket Akademia mbeshtetet sherimeve ne Europe qe sipas saj, ato jane ne nivele te kenaqshme duke konstatuar me pak fjale se shifrat e larta te te sheruarve jane tregues shume pozitiv qe tregon se Europa po del nga faza e pikut te COVID-19.

“Shërimet në vendet europiane, ku dhe përhapja e pandemisë është më e gjerë, ndonëse me ulje gjatë ditës së djeshme, si trend janë në nivele të kënaqshme. Arritja e shërimeve në nivelet 46 për qind në Zvicër, 44 për qind në Gjermani, 35 për qind në Spanjë dhe mbi 22 për qind në Francë, përbë një tregues pozitiv, çka përshpejton daljen e Europës nga faza e pikut.”-shkruhet ne buletin.

Ja si shkruhet:

BULETINI I AKADEMISË SË SHKENCAVE – Shqipëria mbyll një javë sipas pritshmërive dhe parashikimeve: forcon vazhdimin e sheshimit të kurbës dhe fillimin e uljes së të sëmurëve faktikë