Vjen lajmi/ Këtë dokument duhet ta keni patjetëvr me vete nëse doni të udhëtoni për në Greqi

Aeroporti “Nënë Tereza” ka dhënë njoftimin e rëndësishëm për të gjithë qytetarët shqiptarë që planifikojnë të udhëtojnë drejt Greqisë.

Përmes një postimi në “Facebook”, TIA sqaron se të gjithë pasagjerët që udhëtojnë drejt Greqisë, aktualisht drejt Athinës dhe Kretës, duhet të plotësojnë formularin PLF 24 orë para udhëtimit, pasi përndryshe nuk mund të udhëtoni dot.

Pas kësaj, pasagjerët do të marrin një kod QR i cili do të përdoret nga Mbrojtja Civile Greke për të identifikuar testin “random Covid-19” pas mbërritjes.

Përsa u përket familjarëve nuk është e nevojshme që çdo person të plotësojë formularin, pasi mund të pranohen me vetëm një e-mail të përbashkët konfirmimi PLF dhe gjithashtu mund të pranohen me kodin e tyre unik PLF/QR.