Vjen lajmi i madh per Koronavirusi.Ja cpo ndodh ne Australi

Nje lajme i mire vjen nga Australia ku studjuesit kane arritur te krijojne vaksinen e pare per te neutralizuar virusin.

Ekipi i studjuesve nga Universitetit të Queensland thote se jemi ne hapa te mira.

Puna në laborator tregon se teknologjia e përdorur nga studiuesit mund të krijojë një vaksinë kandidate e cila mund të njihet më lehtë nga sistemi imunitar, duke shkaktuar një përgjigje imune mbrojtëse.

Jemi ne hapa te mire per ta mbyllur kete histori njeher e mire.

Profesor Peter Høj tha që ekipi ka treguar përparim të konsiderueshëm në përputhje me kornizën kohore shumë të përshpejtuar të programit të reagimit të shpejtë, dhe orët e gjata në laborator janë shpërblyer me këtë arritje.

“Ende ka testime të shumta për të siguruar që kandidati i vaksinës është i sigurt dhe krijon një reagim efektiv imunitar, por teknologjia dhe përkushtimi i këtyre studiuesve do të thotë që pengesa e parë është kaluar”, tha profesori Høj.

Universiteti i Queensland është një nga tre të vetmit programe në nivel global i iniciuar nga CEPI dhe duke përdorur platforma të reagimit të shpejtë ndaj shpërthimit të koronavirusit.

Shpresojme qe ekipi te krijoj vaksinen e pare dhe ta shes ate ne te gjithe boten.