Vendimi i ri nga Greqia/Ja cfare do filloje nga 1 korriku per ata qe duan te udhetojne

Greqia eshte e gatshme te perdore certifikaten e vak’sinimit para dates zyrtare te miratuar nga BE. per te terhequr turistet e huaj dhe per te shpetuar sektorin e saj te turizmit.

Greqia ka qene pro miratimit te nje certifikate qe do te lehtesonte udhetimet brenda Bashkimit Europian dhe do te ndihmonte ne ringritjen ekonomike te vendit.

Parlamenti Europian pritet te miratoje nje Ligj nga 7 qershori dhe me shume se nje duzine vendesh te BE-se. duke perfshire Francen dhe Spanjen. kane rene dakord per te testuar sistemin perpara se te nise ne 1 korrik.

Certifikata tregon nese nje peerson eshte vak’sinuar, ka nje test nega’tiv gjate 36 oreve te fundit. Greqia eshte e gatshme te perdore kete certifikate digjitale perpara dates 1 korrik, ditorja.