Truku qe duhet ta dini/Pse duhet të vendosni një pecetë të lagur kur lani rrobat në lavatriçe

Megjithëse lavatriçet bëjnë pjesën më të madhe të punës, ne mund të përmirësojmë ndjeshëm rezultatin e larjes dhe të kursejmë kohë me një truk të thjeshtë. Kjo metodë sigurisht që do të jetë e dobishme nëse keni kafshë shtëpiake pse zotëroni shumë rroba të errëta. Thjesht vendosni një pecetë të lagur në lavatriçe para se të futni rrobat brenda dhe do të shihni se çfarë do të ndodhë.

Nuk ka fije te rrobat tuaja

Pse vendosja e një pecete të lagur në lavatriçe mund t’ju ​​kursejë një ton kohë dhe nerva

Pecetat e lagura ndihmojnë për të hequr flokët nga rrobat. Ato veprojnë si një absorbues që pastron copa të vogla të rrobave, leshit dhe flokëve. Të gjitha këto grimca përfundojnë tek peceta e lagur dhe, si rezultat, rrobat duken shumë më të pastra.

Sigurohuni që pecetat tuaja të jenë mjaft të dendura.

Pse vendosja e një pecete të lagur në lavatriçe mund t’ju ​​kursejë një ton kohë dhe nerva

Pecetat e lagura duhet të jenë mjaft të forta për të mos u grisur brenda makinës larëse. Mundohuni t’i bëni në shirita.

Mos vendosni peceta letre dhe pëlhure sepse nuk funksionojnë.

Pse vendosja e një pecete të lagur në lavatriçe mund t’ju ​​kursejë një ton kohë dhe nerva

Mos u përpiqni të zëvendësoni pecetat e lagura me letër ose pëlhurë. Letrat nuk janë mjaft të forta, kështu që do të përfundoni duke pastruar copa të vogla letre nga rrobat tuaja. Pëlhurat gjithashtu nuk funksionojnë.

Mos harroni të heqni qafe aromën.

Pse vendosja e një pecete të lagur në lavatriçe mund t’ju ​​kursejë një ton kohë dhe nerva

Nëse nuk doni që rrobat tuaja të thithin aromën e pecetave të lagura, zgjidhni një produkt antibakterial ose pa aromë. Ju gjithashtu mund të shtoni një zbutës rrobash për të hequr erën. /abcnews.al