Termometri shenoi 42 grade Jepet Lajmi pritur ja kur do te freskohet pak moti

Kjo vere sic duket pritet te tregoje epitetin e saj te stines se nxehtesive te medha afrikane.

Vala e pare e nxehtesise ishte mjaft intensivee ne rajonin tone, ndersa pasoi nje freskim i cili perfundoje valen e pare te nxehtesie ne disa rajone.

Ne shume rajone tjera vala e pare e nxehtesise nuk ka perfunduar dhe do vazhdoje edhe gjate javes se re.

Ne ato rajone ku pati freskim dhe nderprerje te valees se nxehtesise nga neser fillon vala e dyte e nxehtesise afrikane e cilat pritet jete mjaft inteensive sodomos kah mesi i javes.

Temperaturat perseri pritet te arrijne dhe tejkalojne 35 grad ndersa shume ralle ne ndonje rajon mund te kete ndonje zhvillim vraneesirash te shiut ndaj priten te bien pak temperaturat.

Sipas e ecurive aktuale sinoptike kjo vale e re nxehtesie pritet te filloje neser dhe te perfundoje te premten dhe pritet renie e lehte e temperaturave.