Temperaturat shkojnë 41 gradë/ Mjekët japin këshilla: Ja si të veproni në vapë pa tjeter

Instituti i Shëndetit Publik ka dhënë disa këshilla që duhen ndjekur nga njerëzit këto ditë të nxehta, se si ata duhet të mbrohen nga temperaturat e larta.

-Vendosni kremin e diellit çdo ditë, të paktën 15 minuta para se të dilni në plazh. Zgjidhni krem me faktor të lartë mbrojtës dhe me mbrojtje nga rrezet UVA dhe UVB.

-Riaplikojeni të paktën çdo 60 minuta ose edhe më shpesh nëse djersini apo notoni. Mos harroni që dielli reflekton edhe në rërë dhe në ujë. Kjo mund t’i bëjë rrezet 80 % më intensive.

-Mbani syze dielli dhe lente kontakti që ofrojnë mbrojtje totale UV.

-Mbani kapelë të gjerë.

-Sngni qëndrimin në diell gjatë orëve të nxehta, 10:00-14:00.

-Kujdesuni në mënyrë të veçantë për lëkurën e fëmijës suaj.

-Shmangni solaret në qendrat estetike. Ato rrisin mundësinë për melanomë me 75 %