Media amerikane nxjerr provat se Koronavirusi doli nga laboratori i Wuhanit, qëllimi i Kinës ishte qe te..

Fox News Tv i njohur ne SHBA ka bere nje investigim rreth perhapjes se virusit nga Kina.

Burimet besojnë se transmetimi fillestar i virusit – një lloj natyral që po studiohej atje – ishte i shpejtë te njeriu dhe se “pacienti zero” punonte në laborator, pastaj kaloi në popullatë në Wuhan.

Burimet theksuan – siç ndodh shpesh me inteligjencën – se këto burime nuk janë përfundimtare dhe nuk duhet të karakterizohen si të tilla. Disa brenda administratës dhe inteligjencat dhe komunitetet epidemiologjike janë më skeptikë, dhe hetimi po vazhdon.

E gjithe kjo ngjarje eshte bere nga qeveria Kineze dhe ata jane fajtoren qe e mbajten te fshejhur kete gje deri sa ajo u hap kaq shume dhe mbuloi te gjithe Evropen dhe SHBA

“Edhe sot, unë shoh që ata mbajnë informacione dhe mendoj se duhet të bëjmë më shumë për të shpërndarë të dhënat”, tha sekretari i mbrojtjes Mark Esper për “America’s Newsroom” të mërkurën, duke iu referuar Kinës. Esper shtoi se ai nuk do të flasë për “raportimin e inteligjencës”, por që “shumica e njerëzve besojnë se filloi natyrshëm.