Te gjithe qe kemi lageshtire ne shtepite tona, ja se si i erdhi fundi ketij pro blemi

Te kesh mure me lageshti eshte gjithmone problem por ka plot arsye pse duhet te kujdeseni per lageshtiren ne shtepi sepse mund te jete shkaktar i shume problemeve.

Por ka edhe nje truk te thjeshte per te larguar nje pjese te sajen nga muret.

Si fillim hapi i pare per largimin e saj eshte hapja e dyerve dhe dritareve qe te kete mundesi te thahet.

Por gjithashtu ju mund te perdorni dhe kripen e trashe ose kripen e zeze, e cila eshte nje mundesi e mire per te larguar lageshtiren.

Ndaj nuk ju ngel gje tjeter vetem se ti provoni keto 2 truke te lehta per jeten tuaj.

Ja se si te veproni: Thjesht vendosni një sasi të caktuar kripe te trashe në një tas plastik ose në disa qese të vogla të hapura.

Në vend të qeskave, ju mund të përdorni edhe një shishe plastike te cilen pasi e kemi thare e presim dhe i vendosni 200 gramë kripë të trashë brenda.

Pastaj kete shishe vendoseni në një cep të dhomës dhe brenda tri apo katër ditësh do të vereni se uji do të perthithet gradualisht nga kripa, duke siguruar një mjedis të shëndetshëm për të gjithë familjen.

Përzierja mund të ripërdoret disa herë, të paktën pesë here, thjeshtë mund ta thani kripën brenda furrës për rreth 15 minuta në 50 °.