Si te mbillni speca ne kushtet e shtepise thjeshte dhe bio

Specat mund ti mbillni shumengjyreshe, te kuq, te verdhe ,jeshil etj.

Nese doni ti mbillni specat ne shtepi atehere duhet te blini fara, ne te kundert mund te blini dhe fidane por duhet ti mbillni pasi te kaloje ngrica.

Farat duhen mbjelle 8 deri 10 jave para fillimit te pranveres. Mbushini vazot me pleh organik dhe vendosni nga tre fara ne vazo. i mbuloni farat me dhe.

Vazot duhet te jene ne nje zone te ngrohte dhe te ndricuar.

Plehu duhet te jet i lagur por jo me shume uje.

Vazot duhet te rrine ne je vend qe nuk i kap as era. nqs eshte shume ftohte vazot i fusni brenda ne shtepi.

Ne rastin e celjeve te fidaneve sigurohuni qe vazot te rrine ne nje vend te ngrohte dhe ti kapi dielli. ujitini rregullisht dhe ushqeni dheun me fertilizues organik, gjithashtu sigurohuni qe te kene nje sistem mbeshtetes teksa rriten. Sapo te kene arritur madhesine e nevojshme perdorni gershere per ti mbledhur por mos i kepusni.